Interactieve Thuiswinkel Marktmonitor

Hét onderzoek naar online consumentenbestedingen

Uit de interactieve thuiswinkel marktmonitor blijkt dat Nederlandse consumenten in het eerste half jaar van 2014 ruim 53 miljoen aankopen via internet gedaan, met een totale omzet van € 6,58 miljard. Hiermee is de online markt verantwoordelijk voor 18% van alle bestedingen in Nederland. Wilt u alle belangrijkste conclusies uit het rapport van de interactieve thuiswinkel marktmonitor zien? Bekijk de interactieve video hieronder.

Het Online Video Event 2014 – 24 juni in Amsterdam

Hoe haal je het maximale rendement uit de inzet van online video?

Op dinsdag 24 juni 2014 organiseert Adfo Groep Events voor de eerste keer het Online Video Event (#OVE14) in de Nieuwe Liefde in Amsterdam. Onlinevideo.nl is partner van dit evenement.

Online video neemt de laatste jaren toe in vogelvlucht. Niet alleen binnen ons privéleven is het niet meer weg te denken, maar juist ook in de zakelijke markt neemt de toepassing met rasse schreden toe. De mogelijkheden die de inzet van online video inmiddels biedt zijn vele malen groter dan menigeen zich realiseert. Ontwikkelingen als interactiviteit, live webinars en personalisatie maken online video een zeer effectief medium. Dit kan variëren van de inzet ervan ter ondersteuning van de klantenservice, tot (online) leerprogramma’s, tot geïntegreerde oplossingen waarbij online video conversie verhogende resultaten biedt die de gehele marketingstrategie ondersteunt.

Vandaar het initiatief voor dit congres waar de focus zal liggen op hoe online video strategisch ingezet kan worden.

 • In een dynamisch & compact middagprogramma worden de bezoekers bijgepraat over hoe je (interactieve) online video kan inzetten binnen de bedrijfsstrategie.
 • De laatste nationale en internationale trends en statistieken worden door comScore gepresenteerd en laten zien dat Online Video ook in de zakelijke markt ‘booming business’ is.
 • Topsprekers als Dagan Cohen en Tom Coronel inspireren het publiek met ieder hun (eigenwijze) visie op het zakelijke online video landschap.
 • Beantwoordt de veel gestelde vraag: YouTube, een eigen Video Platform of een combinatie daarvan?
 • Toonaangevende cases van Alex, KPN, ING, Albert Heijn, de Belastingdienst en het WNF waar daadwerkelijk rendement is behaald, worden gepresenteerd om te laten zien waar de kracht van online video ligt.

Aanmelden voor het Online Video Event:

Aanmelden kan via www.onlinevideoevent.nl en kost € 249,- als bezoekers vóór 20 mei boeken.
IAB-, NIMA- en Logeionleden, alsmede de abonnees van Adformatie, Vakblad Communicatie en Tijdschrift voor Marketing krijgen nog eens € 50,- extra korting op deze prijs. Voor organisaties die met meerdere personen willen deelnemen, geldt een aantrekkelijke staffelkorting.

WNF lanceert interactieve video met Onlinevideo.nl

Om de Amazone nog dichterbij te brengen lanceert het Wereld Natuur Fonds een interactieve video over de schoonheid en bedreigingen van de Amazone gemaakt door Onlinevideo.nl. Via deze video krijgt de kijker meer informatie over het dierenrijk, de programma’s van het WNF en de Amazone als geheel. Bekijk hier de video: http://www.wnf.nl/nl/amazone/amazonevideo/.

Interactieve video voorlichting over de Amazone:

Het Wereld Natuur fonds vindt het voorlichten van de doelgroep essentieel om bewustzijn te creëren voor de bedreigingen waarmee de Amazone te kampen heeft. Door het pauzeren van de video gaat de kijker op ontdekkingstocht en komt zij meer te weten over de Amazone. Verschillende dieren zoals de Jaguar maar ook de gevolgen van de ontbossing in de Amazone passeren de revue.

De betrokken kijker ziet meer en kan direct actie ondernemen:

Het interactieve Amazone online videoconcept werd in samenwerking met Onlinevideo.nl bedacht. Via een spelelement in de video wordt de kijker verleid om alle informatie elementen te bekijken. Ook wordt direct de mogelijkheid geboden om de Amazone te steunen door de e-commerce mogelijkheden als het bestellen van een knuffel of donateur te worden. De informatie beklijft beter doordat de kijker actief met de video aan de slag kan gaan.

Verhoging ROI met klikbare content:

Organisaties investeren veel geld in online video maar kijkers willen niet altijd blijven kijken. Wat een traditionele online video mist is klikbare content. ‘Ons doel is om online video een interactieve ervaring mee te geven waardoor de converterende kracht van online video pas echt kan worden benut en hiermee de ROI wordt verhoogd’ zegt Axel von Maltzahn, directeur Onlinevideo.nl.

Persbericht video voor Nuon

Voor Nuon heeft Onlinevideo.nl een persbericht video gemaakt. In deze video wordt een korte sfeerimpressie gegeven van de grootste Sint Maarten optocht die Nuon in samenwerking met de school De Polsstok heeft georganiseerd. Nuon ondersteunde de optocht met speciale lampionnen en een heuse ‘sing-along’ bij een reuzenlampion voor haar kersverse hoofdkantoor op de Hoekenrode in Zuid Oost. Nuon wilde op deze bijzondere manier kennismaken met haar nieuwe buren.

Een persbericht video die de maatschappelijke betrokkenheid steunt

Tegelijkertijd sloot dit initiatief goed aan bij de maatschappelijke betrokkenheid en de wens van Nuon om een steentje bij te dragen aan de omgeving. Zo kan een persbericht video dus extra impact maken!

Hierbij willen wij Nuon hartelijk feliciteren met de opening van hun nieuwe hoofdkantoor op de Hoekenrode.

Activeer de kijker met interactieve video

Steeds meer bedrijven maken gebruik van online video’s in hun marketing- en communicatie strategie. De ontwikkelingen op dit gebied gaan dan ook hard. Als bedrijf kun je gebruik maken van veel verschillende soorten online video’s; van een animatie video tot gepersonaliseerde video. Op het gebied van online video’s is echter een nieuwe trend op komst, namelijk interactieve video’s.

visuals

Call-to-actions, contactformulieren, social links, spelelementen en interactieve verhaallijnen zijn enkele voorbeelden van interacties die aan een video toegevoegd kunnen worden.

Wat is een interactieve video?

Een interactieve video is een video waarin klikbare elementen zijn verwerkt. Deze interactieve elementen kunnen variëren van contact buttons tot links en spelelementen. Met een interactieve video is het zelfs mogelijk om een andere video in een video te plaatsen. Op deze manier kunt u van een video als het ware een mini-website maken. Ook kunt u video een interactieve verhaallijn geven. Dit houdt in dat de kijker keuzes kan maken in de video die de verhaallijn van de video beïnvloeden. De kijker wordt dus als het ware de regisseur van de video.

Waarom interactieve video?

Een interactieve video is erg veelzijdig en kan voor veel doeleinden ingezet worden. Zo is een interactieve video bijvoorbeeld zeer geschikt om geïnteresseerde kijkers meer informatie te geven door middel extra video’s, bijlage en externe links. Daarnaast is video een krachtig medium om kijkers te activeren en hoe kan dit beter dan de call-to-actions in de video te plaatsen. Ook is het mogelijk om een contactformulier in de video te voegen waardoor leads eenvoudig worden verzameld en kunt u eventuele vragen beantwoorden.

Interactieve video verhoogd de engagement, oftewel de betrokkenheid, van de kijker met de video en zorgt dat de informatie beter beklijft. Dit is ook logisch nu de kijker actief met de video aan de gang gaat. Bij een normale online video ligt de “completion rate” gemiddeld tussen de 50 en 85%. Uit onderzoek van Forrester blijkt dat interactieve video’s vaak een “completion rate” van 90% of hoger hebben. Vaak bekijkt het publiek een interactieve video nog een keer om alle interacties in de video te vinden. Een interactief spelelement in de video kan dit versterken.

Verhoog uw conversie resultaten richting uw verkooppagina’s door koopbuttons aan een video toe te voegen. Een gemiddelde conversie van 1% voor een video is niet ongewoon terwijl de eerste resultaten van interactieve video’s een click-through rate laten zien van 5 – 10% naar de verkooppagina van een bedrijf. Getallen waarbij je voor een banner-campagne alleen op kan hopen.

Het toevoegen van interactie aan een video heeft dus vele voordelen. Interactieve video’s zorgen voor een hogere engagement, activeren de kijkers en leiden tot een hoge conversie.

Meer weten over online video? Kom naar het online video evenement 2014!

Op 24 juni spreekt Axel von Maltzahn, Directeur van Onlinevideo.nl op het door Adgo Groep georganiseerd Online Video Event. Hier zal hij de strategische inzet van (interactieve) online video’s verder toelichten aan de hand van tips, statistieken en voorbeeldcases.

Online Video Statistieken en meer

Het meten van jouw video’s en de ROI ervan

Net als elke andere content die u maakt, kost het maken van een online video veel werk. Het is dan vervolgens erg vervelend als u na al dit werk nooit meer wat hoort over uw video. We willen allemaal feedback, zelfs als deze negatief is. Zonder feedback ontstaat er onzekerheid en weten we niet wanneer en of er een volgende stap ondernomen moet worden.

Onlinevideo.nl levert daarom uitgebreide online video statistieken om inzicht te geven in de ROI van de online video’s. Bij veel andere marketingmiddelen zijn er vaste statistieken voor het meten van de ROI. Enkele voorbeelden zijn openingsrates, click rates voor e-mails en bounce rates voor landingspagina’s. Als het op video’s aankomt, zijn er geen vaste regels voor het meten van de ROI. Dit verschilt erg per doelstelling en situatie. Toch zijn er een aantal online video statistieken waar we precies het effect van kunnen meten.

Het is belangrijk om de dingen die we kunnen meten te analyseren. Daarnaast is het net zo belangrijk om eerlijk te zijn over de dingen die we niet kunnen meten. Deze gegevens zijn namelijk nog steeds belangrijk. In dit artikel duiken we dieper in op een aantal manieren die het mogelijk maken om de ROI van uw video beter te meten.

Dingen die we kunnen meten met online video statistieken

De online video statistieken
Dit is waar we normaal gesproken starten met meten van het succes van onze online video. We kijken naar statistieken als play count (het aantal keer dat de video is afgespeeld), percentage van de doelgroep dat de video bekeek en de betrokkenheid van de kijkers. Onder betrokkenheid verstaan we, hoe actief was de kijker tijdens de video? Heeft hij de video volledig afgekeken en gebruik gemaakt van de interactieve elementen? Het kan tenslotte erg nuttig zijn om te kijken hoe lang uw publiek de video bekeek. Is er een punt in de video waar veel kijkers afhaken? In dat geval is er nog winst te behalen door de video aan te passen.

Direct gegenereerde leads door video
Een (interactieve) online video is een goed middel om leads te generen. Door in de video of op de pagina naast de video een gegevens formulier te plaatsen, kunt u de gegevens van (potentiële) klanten verzamelen. Analyseer vervolgens hoeveel leads dit formulier oplevert in verhouding tot het aantal paginabezoekers (page views). Op deze manier kunt u de conversie rate van deze pagina berekenen.

Het Onlinevideo.nl platform biedt verschillende mogelijkheden om leads te genereren. Zo is het mogelijk om eerst het e-mailadres (of andere gegevens) van de kijker te vragen voordat hij de video te zien krijgt. Ook is het mogelijk een formulier halverwege de video te plaatsen, na de introductie, of aan het einde van de video. Geef de kijker wat waarde en vraag er dan vervolgens iets voor terug in de vorm van een e-mailadres of andere klantgegevens.

Meten van video call-to-actions
Het koppelen van het aantal conversies met het aantal video views is een relatief sterke manier voor het meten van de ROI van de video. Dit kunt u doen door gebruik te maken van call-to-actions in de online video. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om op verschillende tijden in de video een link te plaatsen naar een gewenste conversie, zoals het doneren van een geldbedrag of het kopen van een product. Door vervolgens te meten hoeveel kijkers doorklikte naar uw conversiepagina, kunt de ROI meten. Ook kunt u, door dieper in te gaan op wie converteren en wat voor mensen juist niet, de voor u meest aantrekkelijke kijkers bepalen. Dit maakt het mogelijk om uw doelgroep nog beter te segmenteren.

De Onlinevideo.nl tip!
Facebook laat het helaas nog steeds niet toe om video’s met interactie op Facebook te plaatsen. Wanneer u toch wilt dat uw Facebook publiek uw interactieve video bekijkt, kunt u een link plaatsen naar uw landingspagina. Wanneer u hiervoor kiest raden wij het aan uw weblink in te korten op Bitly.com. Niet alleen wordt de weblink minder lang, het programma analyseert ook voor u hoeveel mensen er op de weblink klikken. Op deze manier weet u gelijk hoe effectief uw Facebook post was.

Dingen die we niet kunnen meten en waarom ze belangrijk zijn

Ondanks dat cijfers zowel noodzakelijk als geruststellend zijn, zijn er ook nog wat kwalitatieve voordelen van video’s. Om deze reden is het belangrijk om zowel de “harde data” als de onderstaande kwalitatieve factoren (de “zachte”data) mee te nemen in de beslissing hoe nu verder te gaan met uw online video strategie.

Hoeveel beter iemand jouw product begrijpt
Het inzetten van een online video kan er voor zorgen dat uw klanten uw producten en diensten beter begrijpen. Er zijn verschillende manieren om op een abstracte manier de verbetering van het klantinzicht te meten. Enkele voorbeelden zijn de statistieken op het gebied van aantal nieuwe klanten dat binnenkomt door word-of-mouth, de afname van het aantal support vragen dat binnenkomt per nieuwe klant en cijfers zoals het Net Promoter Score.

Uiteindelijk kan het nog steeds erg lastig zijn om op basis van cijfers te bepalen hoeveel uw video de ervaringen van nieuwe klanten heeft verbeterd. Wat we daarentegen wel weten is dat een video een goede manier is om een bepaalde context te creëren. Verder vraagt video een zeer kleine investering van de klant of kijker.

Maak in de video duidelijk wat uw product doet en hoe de kijker ervan zal profiteren. Laat verder in de video zien waar u goed in bent in plaats van gebruik te maken van vage marketingtaal om de features van het product te omschrijven. Het visuele aspect van een video maakt het mogelijk om dingen laagdrempelig op een meer beknopte manier uit te leggen aan een publiek.

Hoeveel meer mensen u zien als echt persoon
Als uw publiek een connectie voelt met uw bedrijf en u ziet als een groep mensen is het voor de kijker makkelijker om u te vertrouwen, en daaruit voortdurend, uw product. Door mensen met hun gezicht en stem voor de camera te plaatsen creëert dat een gevoel van persoonlijke binding. Mensen krijgen op zo’n manier een gevoel dat ze weten met wie ze praten als ze contact zoeken met een vraag of wanneer zij een e-mail sturen. Op deze manier krijgen ze een sterker gevoel dat mensen voor hun bezig zijn.

Hoe enthousiast ze zijn om over je product te praten
Hoeveel er over uw merk gepraat wordt kunt u maar tot een bepaald niveau meten. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door de commentaren te lezen die u op uw blog, sociale media of in persoon krijgt. Behalve als u uw publiek gaat afluisteren, wat wij zeker niet aanraden, zult u nooit voor 100 procent kunnen meten hoe enthousiast mensen zijn over uw product en hoe en of zij het doorvertellen aan anderen.

Tot slot…

Video statistieken kunnen erg behulpzaam zijn voor het optimaliseren van uw online video strategie. Analyseer zowel de kwantitatieve als de kwalitatieve gegevens (de “zachte”data) van uw online video strategie en pas uw strategie waar nodig aan. Een online video strategie is nooit in één keer perfect. Het is belangrijk dat u leert van uw fouten om vervolgens uw  online video strategie verder te verbeteren.

Meer informatie over online video? Bel 010 – 360 033 00 of bezoek www.onlinevideo.nl

Dit artikel is onderdeel van een serie blogs, afkomstig van Onlinevideo.nl, onderdeel van Company Webcast BV.

Over de auteur:
drs Axel von Maltzahn is oprichter en directeur van Onlinevideo.nl. Onlinevideo.nl is onderdeel van Company Webcast BV, de marktleider in de Benelux op het gebied van webcasting. Onlinevideo.nl is een specialist op het gebied van online video.

Voor de totstandkoming van dit artikel zijn o.a. de volgende bronnen gebruikt:
Alyce Currier – Metrics and Beyond

ID-100122523

De nieuwe video studio van Onlinevideo.nl

Onlinevideo.nl verwelkomt zijn klanten graag in haar nieuwe pand op de Rivium Boulevard 176 in Capelle aan den IJssel. Deze locatie heeft een unieke professionele video studio (van 75 vierkante meter) met green screen.

Wat zijn de voordelen van een green screen?

Een green screen maakt het mogelijk om de achtergrond van een video naar wens aan te passen. Dit geeft ons veel creatieve vrijheid en verhoogt hiermee de kwaliteit van onze producties.

Zeker voor een bedrijfsvideo of productvideo biedt een green screen veel mogelijkheden. U kunt de achtergrond van uw online video op een eenvoudige manier aanpassen aan de lay-out en merk elementen van uw bedrijf. Een green screen zorgt voor een professionele en consistente uitstraling richting uw doelgroep.

Wilt u meer weten over het green screen en onze video studio van Onlinevideo.nl en de mogelijkheden die Onlinevideo.nl biedt? Neem dan hier contact op.

Interactieve video Merin

Voor Merin, een nieuwe naam in bedrijfshuisvesting, maakten we hun eerste interactieve onroerend goed video. In deze video wordt de kijker uitgenodigd een kijkje te nemen in het bedrijfspand. Samen met Merin hebben besloten om interactieve buttons in de video te verwerken. Hier kan op geklikt worden waardoor de kijker een pdf kan downloaden, het complete aanbod aan bedrijfspanden kan bekijken, een afspraak kan maken en nog veel meer! Een van de kernwaarden van Merin is inventief, en dat blijkt met hulp van deze interactieve video.

7 tips voor het maken van een goede online video

Het succes van een online video hangt af van één ding, kwaliteit. Kwaliteit bestaat echter uit veel meer dan alleen maar de kwaliteit van het beeld. In dit artikel worden zeven cruciale vormen van kwaliteit beschreven die effect hebben op het succes van jouw online video.

De planning

Als een online video eenmaal gemaakt is, is het moeilijk  deze nog aan te passen. Het is daarom erg belangrijk goed te plannen voordat je begint met het filmen van jouw online video. Start met het vaststellen van de doelstellingen van de online video. Bedenk vervolgens een passende inhoud voor de video om deze doelstelling te behalen. Hieronder staan een aantal voorbeelden van marketing doelen die je zou kunnen hebben voor het inzetten van online video.

 • Vergroten van naamsbekendheid
 • Adverteren
 • Lead generatie
 • Sales
 • Informeren

Omgeving van de kijker

Een veel gemaakte fout van bedrijven bij het inzetten van online video’s is dat zij geen rekening houden met de omgeving van hun kijkers. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de kijkers van een online video de video op veel verschillende mobiele apparaten bekijken. Wanneer veel van jouw kijkers bijvoorbeeld gebruik maken van een tablet is het belangrijk dat je rekening houdt  met de grote van het scherm van de tablet. Ook kan het zijn dat de kijker de video bekijkt op een drukke plek waar veel afleiding is. Dit kan ervoor zorgen dat de video anders overkomt doordat de kijker een belangrijke interactieve button of een scene van jouw video mist. Houd daarom rekening met de situatie van de kijker.

De kwaliteit van de online video productie

De productie kwaliteit van jouw video kan het imago van je bedrijf versterken of juist breken. Productie kwaliteit bestaat uit de kwaliteit van het beeld en geluid maar ook de kwaliteit van de acteurs, verhaallijn en de geloofwaardigheid van de video. Normaal gesproken verwachten consumenten van professionele bedrijven dat de kwaliteit van hun online video’s net zo goed is als dat van hun andere producten. Er zijn veel verschillende online video bedrijven die u kunnen helpen bij het produceren van een hoge kwaliteit online video, waaronder Onlinevideo.nl.

Lengte van de video

Wanneer je een online video inzet voor marketingdoelstellingen is het belangrijk dat jouw online video niet te lang is. De inhoud van jouw online video moet “behapbaar” zijn voor de kijker. Wanneer je een uitgebreide boodschap hebt die je wilt overbrengen met online video kun je deze het beste verdelen in een serie van korte, twee tot drie minuten durende video’s waarin elk één deelonderwerp wordt besproken. Een andere optie is om te starten met een introducerende video waarin je vertelt wat de voordelen zijn van het kijken van de uitgebreide versie van de video.

Distributie van de video

Een goede distributie van een online video is een erg belangrijke factor voor het succes van jouw online video. Het plaatsen een online video op de eigen (corporate) website is goed begin. Als je hierna echter stopt loop je een groot distributie potentieel van online video’s mis. Een video website als YouTube heeft bijvoorbeeld een groot potentieel om veel kijkers aan te trekken. Dit is echter afhankelijk van het type video en de doelstelling van de video. Ook sociale media en online blogs zijn zeer geschikte kanalen voor het delen van een video.

Denk goed na over de distributiestrategie wanneer je een online video maakt. Bedenk welke kanalen je wilt gebruiken om jouw video te delen. Het is belangrijk dat deze kanalen aansluiten bij de doelstellingen van de video.

Bied de mogelijkheid tot interactie

Het kijken van een video is een passieve activiteit. Dit terwijl een online video zeer geschikt is om mensen tot actie aan te zetten. Wanneer je wilt dat jouw kijkers actie ondernemen kun je het beste interactieve elementen aan de video toevoegen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om call-to-actions aan de video toe te voegen, e-mailvelden in de video te verwerken en kun je de mogelijkheid bieden om in de video een afspraak te plannen.

 Gebruik interactiviteit om informatie in te winnen

Interactieve elementen in een video hebben ook nog een ander voordeel. Interactieve video’s zijn namelijk zeer meetbaar. Zo geeft een online video meer inzicht in de verkeerspatronen en kijkgewoontes van de kijkers. Op basis van de video statistieken kun je zien hoe lang iemand de video bekeken heeft en welke interactieve elementen succesvol waren. Ook is het mogelijk om een registratieformulier toe te voegen aan de video. Op deze manier kunnen de kijkers gegevens achterlaten. Zo kun je op een gemakkelijke wijze klantgegevens inwinnen.

Onnodige interacties

Niet elke interactie in een video is effectief. Interacties kunnen afleidend zijn en het originele doel van jouw online video belemmeren. Vraag jezelf om deze reden bij elke interactie af of de interactie de kijker dichter bij jouw doelstelling brengt.

Kwaliteit van het delen

Online video’s zijn zeer gemakkelijk om te delen. De totale waarde van het deelgedrag wordt niet alleen weergegeven door het aantal kijkers. Dit geldt alleen wanneer het doel van de online video is om een hogere merkbekendheid te creëren. Als jouw doel is om nieuwe leads te genereren of producten te verkopen, verlies dan niet de focus door te proberen jouw video “viraal” te laten gaan. Het kan dan bijvoorbeeld zo zijn dat jouw video een groot aantal kijkers trekt die halverwege de video wat anders gaan doen. Als jouw belangrijkste boodschap daarna pas komt, heb je dus niets aan het hoge aantal kijkers. Ook is het belangrijk dat jouw video door de juiste doelgroep wordt gekeken. Jouw online video kan nog zoveel kijkers hebben, wanneer zij niet de gewenste actie ondernemen heb je er nog steeds niets aan. Bij het delen van een online video geldt dan ook, kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit.

Tot slot..

Bij het produceren van een succesvolle online video komen veel dingen kijken. Het is belangrijk dat je goed nadenkt over het doel van de video, de doelgroep en de situatie van de kijker. Het is namelijk moeilijk een gemaakte online video aan te passen. Zorg er daarom ook voor dat je voldoende tijd hebt om een goede video te produceren en denk na over de distributie en interactieve elementen van de video. Als organisatie zijnde heb je veel invloed op het succes van jouw online video. Denk daarom goed na over hoe jij de online video in de markt wilt plaatsen.

Meer informatie over online video? Bel 010 – 360 033 00 of bezoek www.onlinevideo.nl

Dit artikel is onderdeel van een serie blogs, afkomstig van Onlinevideo.nl, onderdeel van Company Webcast BV.

Over de auteur:

drs Axel von Maltzahn is oprichter en directeur van Onlinevideo.nl. Onlinevideo.nl is onderdeel van Company Webcast BV, de marktleider in de Benelux op het gebied van webcasting. Onlinevideo.nl is een specialist op het gebied van online video.

Voor de totstandkoming van dit artikel zijn o.a. de volgende bronnen gebruikt:

John Arnold – 5 tips for making an awesome online video for your business

Troy Dreier – 5 ways to take video to the next level

De top 5 online video marketing trends

The Web Video Marketing Council heeft in samenwerking met ReelSEO en Flimp Media onder 600 marketing professionals onderzoek gedaan naar hoe bedrijven in Amerika online video inzetten in hun marketing communicatie campagnes. Hieronder worden kort de belangrijkste bevindingen over deze video marketing trends in dit rapport weergegeven.

 

 1. Maar liefst 82% van de respondenten geeft aan dat online video een positieve effect heeft gehad op hun marketing inspanningen.Video Marketing trends
 2.  In 2012 gaf maar liefst 93,3% van de marketing professionals aan om van plan te zijn in 2013 gebruik te gaan maken van online video voor online marketing- , verkoop-  en communicatie doeleinden. Dit is een stijging van 12% ten opzichte van 2011.Video Marketing Trends
 3. Online video wordt op veel verschillende manieren gebruikt. Online video wordt echter het meest inzet als marketing middel voor op de (corporate) website.  Video Marketing Trends
 4.  Uit de onderstaande grafiek blijkt dat de inzet van online video voor verschillende marketing doelstellingen in 2013 sterk is toegenomen ten opzichte van 2012.  Video Marketing Trends
 5. Online video wordt steeds vaker gebruikt bij de e-mail marketing activiteiten van bedrijven. 60% van de respondenten geeft aan online video te hebben gebruikt bij een e-mail campagne van hun organisatie. Dit is een stijging van 8% vergeleken met 2012.Video Marketing Trends

Ben je na het zien van deze statistieken benieuwd naar het hele rapport? Klik dan hier om het hele rapport te lezen.

Meer informatie over online video? Bel 010 – 360 033 00 of bezoek www.onlinevideo.nl

Dit artikel is onderdeel van een serie blogs, afkomstig van Onlinevideo.nl, onderdeel van Company Webcast BV.

Over de auteur:

drs Axel von Maltzahn is oprichter en directeur van Onlinevideo.nl. Onlinevideo.nl is onderdeel van Company Webcast BV, de marktleider in de Benelux op het gebied van webcasting. Onlinevideo.nl is een specialist op het gebied van online video.

Het hele rapport over video marketing trends  is uitgegeven door:

–          The Video Marketing Council

–          ReelSEO

–          Flimp Media

 

 

 

Interactieve video
Interactieve video
Personalised video
Personalised video
Animatie video
Animatie video
Bedrijfsvideo
Bedrijfsvideo
Communicatie video
Communicatie video
(live) webinar
(live) webinar
Productvideo
Productvideo
Instructie video
Instructie video
Online Commercial
Online Commercial
Neem contact op
Stuur e-mailBel mij terugContact
 • DD slash MM slash JJJJ

Onlinevideo.nl
Rivium Boulevard 220 2909 LK Capelle aan den IJssel 010 3600330
info@onlinevideo.nl www.onlinevideo.nl