Activeer de kijker met interactieve video

Steeds meer bedrijven maken gebruik van online video’s in hun marketing- en communicatie strategie. De ontwikkelingen op dit gebied gaan dan ook hard. Als bedrijf kun je gebruik maken van veel verschillende soorten online video’s; van een animatie video tot gepersonaliseerde video. Op het gebied van online video’s is echter een nieuwe trend op komst, namelijk interactieve video’s.

visuals

Call-to-actions, contactformulieren, social links, spelelementen en interactieve verhaallijnen zijn enkele voorbeelden van interacties die aan een video toegevoegd kunnen worden.

Wat is een interactieve video?

Een interactieve video is een video waarin klikbare elementen zijn verwerkt. Deze interactieve elementen kunnen variëren van contact buttons tot links en spelelementen. Met een interactieve video is het zelfs mogelijk om een andere video in een video te plaatsen. Op deze manier kunt u van een video als het ware een mini-website maken. Ook kunt u video een interactieve verhaallijn geven. Dit houdt in dat de kijker keuzes kan maken in de video die de verhaallijn van de video beïnvloeden. De kijker wordt dus als het ware de regisseur van de video.

Waarom interactieve video?

Een interactieve video is erg veelzijdig en kan voor veel doeleinden ingezet worden. Zo is een interactieve video bijvoorbeeld zeer geschikt om geïnteresseerde kijkers meer informatie te geven door middel extra video’s, bijlage en externe links. Daarnaast is video een krachtig medium om kijkers te activeren en hoe kan dit beter dan de call-to-actions in de video te plaatsen. Ook is het mogelijk om een contactformulier in de video te voegen waardoor leads eenvoudig worden verzameld en kunt u eventuele vragen beantwoorden.

Interactieve video verhoogd de engagement, oftewel de betrokkenheid, van de kijker met de video en zorgt dat de informatie beter beklijft. Dit is ook logisch nu de kijker actief met de video aan de gang gaat. Bij een normale online video ligt de “completion rate” gemiddeld tussen de 50 en 85%. Uit onderzoek van Forrester blijkt dat interactieve video’s vaak een “completion rate” van 90% of hoger hebben. Vaak bekijkt het publiek een interactieve video nog een keer om alle interacties in de video te vinden. Een interactief spelelement in de video kan dit versterken.

Verhoog uw conversie resultaten richting uw verkooppagina’s door koopbuttons aan een video toe te voegen. Een gemiddelde conversie van 1% voor een video is niet ongewoon terwijl de eerste resultaten van interactieve video’s een click-through rate laten zien van 5 – 10% naar de verkooppagina van een bedrijf. Getallen waarbij je voor een banner-campagne alleen op kan hopen.

Het toevoegen van interactie aan een video heeft dus vele voordelen. Interactieve video’s zorgen voor een hogere engagement, activeren de kijkers en leiden tot een hoge conversie.

Meer weten over online video? Kom naar het online video evenement 2014!

Op 24 juni spreekt Axel von Maltzahn, Directeur van Onlinevideo.nl op het door Adgo Groep georganiseerd Online Video Event. Hier zal hij de strategische inzet van (interactieve) online video’s verder toelichten aan de hand van tips, statistieken en voorbeeldcases.

Neem contact op
Stuur e-mailBel mij terugContact
  • DD slash MM slash JJJJ

Onlinevideo.nl
Rivium Boulevard 220 2909 LK Capelle aan den IJssel 010 3600330
info@onlinevideo.nl www.onlinevideo.nl